topPhoto
FOTO: FB FC BANÍK HN

Baník HN bojuje za štadión, vyžiadal si stanovisko SFZ

PARTIZÁNSKE, 18.09.2015 |
Augustové mestské zastupiteľstvo k projektu rekonštrukcie štadióna v Prievidzi neskončilo tak, ako by si miestny klub FC Baník predstavoval. Od Slovenského futbalového zväzu si preto vyžiadal stanovisko k pripomienkam mesta, ktoré sa týkali rekonštrukcie umelého osvetlenia.

Mesto Prievidza vo svojom stanovisku, ktoré poskytlo portálu ligy.sk, ako jeden z dôvodov proti rekonštrukcii štadióna v navrhovanej podobe uvádza: "Hlavnou podmienkou poskytnutia dotácie, podľa zmluvy medzi SFZ a ministerstvom školstva, je práve výstavba štadiónov pre kategórie UEFA. Poslancom bol predložený projekt, ktorý nezahŕňal v II. kategórii rekonštrukciu umelého osvetlenia, bez ktorej štadión nemôže spĺňať požadované kritériá UEFA. Podľa stanoviska by síce projekt po prvej etape spĺňal požiadavky SFZ, no poslanci upozornili aj na to, že len chýbajúca rekonštrukcia osvetlenia vo výške ďalších 450 tisíc eur bez DPH nespĺňa požiadavky žiadnej z kategórií podľa smernice UEFA." (celé stanovisko nájdete tu)

Ako sa však uvádza v stanovisku Slovenského futbalového zväzu, ktoré si klub FC Baník HN Prievidza & Handlová vyžiadal, "nie je potrebné pre štadióny katogórie UEFA 2 realizovať vybudovanie, resp. rekonštrukciu umelého osvetlenia, a to pokiaľ aktuálne nie sú alebo sa v budúcnosti nestanú účastníkmi najvyššej futbalovej súťaže."

Ako sa ďalej v stanovisku uvádza, smernica UEFA pre infraštruktúru štadiónov z roku 2010 požaduje pre štadióny kategórie 2 umelé osvetlenie len pre prípad priameho televízneho prenosu.

"Vzhľadom k tomu, že FC Baník Horná Nitra, ktorý... je momentálne účastníkom 3. ligy, je potreba rekonštrukcie jestvujúceho osvetlenia bezpredmetná," zdôrazňuje ďalej projektový manžér SFZ Peter Dedík.

Či už nakoniec nájde SFZ a mesto Prievidza pri projekte rekonštrukcie štadióna v Prievidzi spoločnú reč, alebo sa mesto rozhodne ísť pri nej svojou cestou, fanúšikovia, ktorých chodí na štadión stále viac, si určite dôstojný futbalový stánok zaslúžia.

Autor: marp, Zdroj: ligy.sk, fcbanikhn.sk

Súvisiaci obsah

MS2018: Nad štartom Hondu proti Senegalu visí otáznik
    Pre zranenie stehenného svalu trénoval japonský futbalista Keisuke Honda vo štvrtok len individuálne. Nad štartom 32-ročného stredopoliara v nedeľňajšom zápase H-skupiny MS v Jekaterinburgu proti Senegalu visí otáznik, ešte však má tri plné dni na doliečenie zranenia. Japonsko vstúpilo do šampionátu víťazstvom 2:1 nad Kolumbiou, Senegal rovnakým pomerom zdolal Poľsko. (TASR)
    MS2018: Vermaelen už vo štvrtok trénoval s Belgičanmi
    Obranca Thomasa Vermaelen sa vo štvrtok zapojil do tréningového procesu belgickej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Rusku. S tímom zaberal prvýkrát od začiatku šampionátu, trápilo ho zranenie stehna.

Tridsaťdvaročný Vermaelen necestoval ani do Soči na úvodný zápas Belgicka v G-skupine proti Paname (3:0). Zverenci Roberta Martineza sa najbližšie predstavia v sobotu o 14.00 h SELČ v Moskve proti Tunisku. Informovala o tom agentúra DPA. (TASR)
    MS2018: FA odsúdila správanie niektorých anglických fanúšikov
    Anglická Futbalová asociácia (FA) odsúdila správanie malej skupiny fanúšikov národného tímu na majstrovstvách sveta v Rusku. Video na internete odhalilo, ako niektorí anglickí priaznivci spievali antisemitské heslá a minimálne dvaja použili nacistické pozdravy.

Video pochádza z baru vo Volgograde, kde Anglicko zdolalo v pondelňajšom stretnutí G-skupiny Tunisko 2:1. Zverejnila ho stránka periodika The Sun. "Striktne odsudzujeme správanie ľudí na týchto záberoch. Nereprezentuje to postoj väčšiny anglických futbalových fanúšikov na šampionáte v Rusku," priniesla stanovisko FA agentúra DPA. Asociácia spolupracuje s britskou políciou, ktorá monitoruje priaznivcov v dejisku MS 2018. (TASR)
    MS2018: Mexiko a Srbsko s pokutami za správanie fanúšikov
    Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala Mexiko aj Srbsko pokutami 10.000 švajčiarskych frankov za správanie ich fanúšikov na majstrovstvách sveta v Rusku.

Mexičania sa podľa disciplinárnej komisie riadiacej organizácie svetového futbalu dopustili počas zápasu proti Nemecku homofóbnych pokrikov, Srbi vytiahli v stretnutí s Kostarikou urážlivý transparent s politickou tematikou. Informovala o tom agentúra DPA. (TASR)
    MS2018: Člena iránskeho realizačného tímu hospitalizovali po verdikte VAR
    Člena iránskeho realizačného tímu hospitalizovali po neuznanom góle do siete Španielska v stredajšom stretnutí B-skupiny futbalových MS 2018 (0:1) v Kazani. Hlavný rozhodca Andres Cunha neuznal vyrovnávajúci gól Saeida Ezatolaha po tom, ako mu asistent aj videoasistent (VAR) signalizovali, že hráč bol v ofsajde.

"Obávame sa, pretože jeden z členov nášho tímu mal po verdikte VAR zdravotné problémy. Vzali ho do nemocnice, dúfame, že bude v poriadku," citovala trénera Carlosa Queiroza agentúra AP. (TASR)
  • 19.06.2018
    MS2018: Blatter priletel v utorok do Moskvy
    Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter pricestoval v utorok do Moskvy na MS 2018. Osemdesiatdvaročný Švajčiar priletel linkou Aeroflotu pred zápasom Portugalska s Marokom, na ktorý pravdepodobne pôjde ako divák, informovala agentúra DPA.

Potrestaný funkcionár neprišiel na otvárací ceremoniál šampionátu, čím sa vyhol stretnutiu so svojim nástupcom Giannim Infantinom. Blatter skončil vo funkcii v roku 2015 po rozsiahlom korupčnom škandále, ktorý zasiahol špičky FIFA. Do Ruska pricestoval na pozvanie prezidenta Vladimira Putina. (TASR)
Najčítanejšie